Knipperende stroken spelen een beslissende rol bij de scheiding van afvoer en bescherming van de koppen van de waterdichtheidsenquêtes.

Verspreiding van hemelwater, bescherming van de kop van de waterdichtheidsenquêtes: knipperende stroken spelen een beslissende rol. Een FFB / AQC-studie (Franse bouwfederatie en Quality Construction Agency) heeft het mogelijk gemaakt om criteria te specificeren voor de keuze van materialen en de belangrijkste punten voor een implementatie die de duurzaamheid van ingerichte constructies garandeert.

 

 

Een in 2003 uitgevoerd onderzoek wees uit dat een aanzienlijk aantal onderzoeksstoornissen werd veroorzaakt door storingen in de flashover strip. Sindsdien zijn de bepalingen die van toepassing zijn op enquêtes aanzienlijk versterkt met de herziening van DTU 43.1.

 

De essentiële rol die twee belangrijke elementen spelen in de betrouwbaarheid van deze structuren :

 

 • Het breeuwen:

  Het proces is bekend. Slechte implementatie, of het gebruik van ongeschikte producten, genereert een risico van losraken en barsten van het afdichtingsproduct, met, in de sleutel, mogelijke infiltratie van water. Twee jaar testen hebben het gedrag van een tiental plamuren, onderworpen aan zware mechanische en thermische spanningen, kunnen waarderen. Aan het einde van deze tests, of het nu om siliconen of polyurethaan gaat, gaat het niet om de chemische aard van de producten, maar om hun prestaties.
  Hun gedrag zal bevredigend zijn, vanzelfsprekend, voor een correcte uitvoering.
 • De geometrie van de bovenste keel:

  De vierkante vorm is het meest geschikt om de dimensionale variaties te absorberen omdat het de beperkingen op het niveau van de lijmvlakken beperkt.

 

 

Uiteindelijk, in het veld, moet het rekening houden met deze twee elementen zorgen voor de prestaties van de knipperende strips, op voorwaarde dat aan ten minste drie vereisten wordt voldaan. :

 1. Eerst het interval tussen elke schroef, die niet langer mag zijn dan 30 cm.
 2. Vervolgens de oppervlaktetoestand van het beton. Dit laatste moet gezond en samenhangend zijn.
 3. Het gebruik van accessoires (verbindingsmoffen, hoekmoffen) die de bescherming van de juiste uitzettingsvoeg garanderen en het gebruik van een aluminiumbeschermer in de kop voor openbaar toegankelijke terrassen.

 

Om te besluiten, zoals alle waterdichtmakende structuren, moeten de knipperende strips minstens één keer per jaar worden geïnspecteerd. Vergeet niet om ze regelmatig te onderhouden.

Meer over ons product Solinet 15/40, voor ontoegankelijk en toegankelijk privéterras.

De technische mening van het Solinet-assortiment is hier beschikbaar:

http://www.cstb.fr/pdf/atec/GS05-F/AF162497.pdf

Source : Etanchéité INFO (Mars 2007 – Mise à jour 2011)

0
0
0
s2smodern